Nästa Smakbox

Skickas 5 - 22 dec

Grillbord med kycklingspett, smashed potatoes toppade med parmesan, grillade corn ribs och en skål Mango Habanero-mayo. En hand håller en flaska Johnny’s Mayo Mango Habanero ovanför maten.
MIDDAG

Chicken Skewers med smashed potatoes, corn ribs & Mango Habanero-mayo

Kycklingspett, smashed potatoes och grillade corn ribs bildar en välbalanserad grillmiddag. Johnny’s Mayo Mango Habanero ger en lätt hetta och krämighet som passar både potatisen och den nygrillade majsen.

4 portioner

Ingredienser

800 g kycklinglårfile
1 st BBQ-sås

CORN RIBS
4 st färska majskolvar
3 msk olivolja
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk salt
50 g smör
1 st vitlöksklyfta
1 st Mayo Mango Habanero
1 kruka persilja, hackad

SMASHED POTATOES
1 kg potatis (fast)
3 msk olivolja
3 msk smält smör
1 tsk salt
1 tsk peppar
0,5 dl parmesan

Gör så här:

1. Skär kycklingen i mindre bitar och blanda med 2/3 av BBQ-såsen. Låt marinera i kylen i minst 2–3 timmar.
2. Ta av blasten från majsen och skär av en bit av toppen och botten.
3. Ställ majsen på högkant och dela kolven på längden två gånger med en vass kniv (totalt 16 cornribs).
4. Smörj in cornribsen med olja, paprikapulver och salt.
5. Tänd grillen och sätt ugnen på 225°C.
6. Koka potatisen i saltat vatten tills den nästan är klar. Häll av vattnet och låt ånga av.
7. Lägg potatisen i en ugnsfast form och tryck till varje potatis med hjälp av en gaffel.
8. Ringla över olivolja, klicka ut smör, salta och peppra.
9. Rosta i ugnen i 15–20 minuter tills potatisen har fått fin färg. Riv över parmesanost och servera med mayo Mango Habanero.
10. Trä kycklingen på grillspett och grilla på medelhög värme tills dom är genomstekta, cirka 5–7 minuter.
11. Pensla med resten av BBQ-såsen mot slutet av grillningen.
12. Grilla majsen på hög värme och vänd några gånger tills dom har fått fin färg. Grilla sedan färdigt på indirekt värme tills majsen är mjuk.
13. Smält smöret och riv i vitlöken.
14. Blanda det smälta vitlökssmöret med den nygrillade majsen.
15. Lägg upp på ett fat och strö över persilja.
16. Servera kycklingspetten med potatis, corn ribs och mayo Mango Habanero.

Recept: Johnny's

Johnny’s Mayo Mango Habanero ger rätten en perfekt balanserad hetta och krämighet. Den lyfter både smashed potatoes och corn ribs – och är lika god som dip som ringlad över nygrillat. Vill du också få hem en box med spännande överraskningar? Bli prenumerant på Smakbox!

Publicerad: 2025-12-16