
Choklad- och nötfudge med dulce de leche och saltflingor
En rik och krämig fudge där djup mörk choklad möter nötig crunch och len dulce de leche. Med en avslutande touch av JOZO saltflingor får varje bit den där perfekta balansen mellan sötma och sälta – en dessert som känns både klassisk och lyxig.
4 portioner
Ingredienser
350 g mörk choklad
75 g blandade nötter
2 burkar sötad kondenserad mjölk
JOZO saltflingor
Gör så här:
1. Koka en burk kondenserad mjölk i vatten i 3 timmar för att göra dulce de leche.
2. Klä en bakform med bakplåtspapper och hacka chokladen.
3. Värm den andra burken kondenserad mjölk, tillsätt chokladen och rör tills den smälter.
4. Rör i hackade nötter, häll i formen och jämna ut toppen. Kyl sedan i minst 4 timmar.
5. Kyl dulce de leche, öppna och skopa upp i en skål.
6. Skär fudgen i bitar, toppa med karamell och strö över saltflingor.
Recept: JOZO
JOZO's saltflingor lyfter både middagsrätter och härliga desserter med sin sälta och krispiga textur. En liten detalj som gör stor skillnad. Vill du också få hem en box med spännande överraskningar? Bli prenumerant på Smakbox!
Publicerad: 2025-12-18