
Stekt gnocchi med svamp och smörsås
Gyllene gnocchi, krämig svampsås och doften av smör från Carlshamn. Gott gotti-gott-gott kan vi lova!
4 portioner
Ingredienser
GNOCCHI
400 g färsk gnocchi
1 msk Carlshamn Extrasaltat
salt
peppar
Stekt svamp:
300 g champinjoner
300 g färska kantareller eller trumpetsvamp
2,5 msk Carlshamn Extrasaltat
SÅS
2 dl crème fraiche
1 dl Carlshamn Extrasaltat
0,5 dl riven parmesan
salt
TOPPING
färsk timjan
Gör så här:
1. Stek gnocchin i Carlshamn Extrasaltat tills den blir gyllenbrun och krispig. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.
2. Stekt svamp: skiva upp all svamp och stek den i Carlshamn Extrasaltat.
3. Sås: Koka upp crème fraiche i en kastrull. Tillsätt hälften av Carlshamn Extrasaltat och rör om. Låt såsen koka upp försiktigt och ha sedan i resten av Carlshamn Extrasaltat tillsammans med riven parmesan. Rör om på låg värme och smaka av med salt.
4. Servera gnocchin i en pastatallrik, ringla över såsen och toppa med den stekta svampen och färsk timjan.
Recept: Carlshamn
Carlshamn Extrasaltat medverkade i det Kalla tillägget för Smakbox aug/sept 2025.
Publicerad: 2025-12-09