Nästa Smakbox

Skickas 5 - 22 dec

Stekt gnocchi med svamp och smörsås
MIDDAG

Stekt gnocchi med svamp och smörsås

Gyllene gnocchi, krämig svampsås och doften av smör från Carlshamn. Gott gotti-gott-gott kan vi lova!

4 portioner

Ingredienser

GNOCCHI

400 g färsk gnocchi

1 msk Carlshamn Extrasaltat

salt

peppar

Stekt svamp:

300 g champinjoner

300 g färska kantareller eller trumpetsvamp

2,5 msk Carlshamn Extrasaltat

SÅS

2 dl crème fraiche

1 dl Carlshamn Extrasaltat

0,5 dl riven parmesan

salt

TOPPING

färsk timjan

Gör så här:

1. Stek gnocchin i Carlshamn Extrasaltat tills den blir gyllenbrun och krispig. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.

2. Stekt svamp: skiva upp all svamp och stek den i Carlshamn Extrasaltat.

3. Sås: Koka upp crème fraiche i en kastrull. Tillsätt hälften av Carlshamn Extrasaltat och rör om. Låt såsen koka upp försiktigt och ha sedan i resten av Carlshamn Extrasaltat tillsammans med riven parmesan. Rör om på låg värme och smaka av med salt.

4. Servera gnocchin i en pastatallrik, ringla över såsen och toppa med den stekta svampen och färsk timjan.

Recept: Carlshamn

Carlshamn Extrasaltat medverkade i det Kalla tillägget för Smakbox aug/sept 2025.

Publicerad: 2025-12-09