
Julig Kullamust-granité med mousserande vin
En frisk, glittrande och busenkel fördrink för vintersäsongens alla mingel. Här fryser du Kullamusts Äppleglögg till en frisk granité som toppas med bubbel och en frostig sockerkant. Resultatet? En elegant, lekfull och riktigt festlig drink som alltid gör succé.
Ingredienser
Äppleglögg by Kullamust
mousserande vin
citrus
strösocker till glaskanten
garnityr
Gör så här:
1. Granité: Ta en fryssäker form. Häll i Äppleglöggen. Låt gärna ligga i frysen över natten.
2. Dryck: Ta fram granitén en stund innan servering så att den hinner tina något. Under tiden kan du dra en citrusklyfta runt
glaskanten, doppa sedan kanten i socker för en frostad look. Skopa upp önskad mängd av Kullamust-granitén i glasen och toppa sedan med mousserande vin. Vi tog ca 50/50.
3. Topping: Dekorera med torkad apelsinskiva eller något annat festligt! Färdigt!
Tips! Använd ett alkoholfritt vin för en mocktail.
Recpet: Kullamust
Kullamust Äppleglögg dök upp i december 2025 – en frisk, naturligt söt glögg som är lika god varm som kall. Vill du också få hem en box med spännande överraskningar? Bli prenumerant på Smakbox!
Publicerad: 2025-12-16