
Ljummen linssallad med gravad lax
Upptäck en ny favorit på julbordet! Den här salladen kombinerar linser, rostad broccoli och krispiga rädisor med gravad lax, färska örter, citron och rostad mandel. Toppa med Korshags Hovmästarsås för en fräsch version av klassiska smaker.
4 portioner, 30 minuter
Ingredienser
3 dl puylinser eller gröna linser
0,5 l grönsaksbuljong
250 g broccoli
1 msk olivolja
0,5 knippe rädisor
1 dl plockad persilja
0,5 dl finhackad gräslök
130 g machesallad eller babyspenat
150 g Korshags gravad lax
Korshags Hovmästarsås
1 msk färskpressad citronjuice
50 g rostade mandelspån
2 msk finriven citronzest
salt och svartpeppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225° C.
2. Koka linserna i grönsaksbuljong under lock på
låg värme cirka 20 minuter tills mjuka med lite
tuggmotstånd kvar. Häll av.
3. Skär broccolin i små buketter och lägg på en
plåt. Ringla över 1 msk olivolja och salta med 1 krm
salt. och rosta i ugnen cirka 10 minuter tills den fått
lite färg.
4. Häll på Korshags Hovmästarsås över de varma
linserna och låt stå 5 minuter.
5. Skiva rädisorna tunt.
6. Blanda linser, broccoli, rädisor och örterna med
salladsblad och citronjuice. Smaka av med salt och
peppar.
7. Lägg upp på ett stort fat och lägg laxen ovanpå,
toppa med mandel och citronzest.
Recept: Korshags
Vissa fick testa Korshags goda Hovmästarsås i december 2025. Vill du få hem Smakbox med kylda & frysta produkter? Kolla om du kan ta emot Kallt tillägg här!
Publicerad 2025-12-09