
MIDDAG
Pastamore med tomatsås och stracciatella
En krämig och smakrik pastarätt där långkokskänsla möter enkel vardagsmat. Perfekt när du vill bjuda på italienska smaker med fräsch basilika och len stracciatella.
Ingredienser
PASTA & SÅS
400 g Pastamore
1 st gul lök, hackad
2 st vitlöksklyftor, pressade
0,5 dl tomatpuré
1 tsk finhackad färsk chili
Extra jungfruolivolja Classico
1 förpackning krossade tomater
2 msk vit balsamvinäger
1 kruka basilika
salt och peppar
TOPPING
1 förpackning stracciatella
Extra jungfruolivolja Fruttato Intenso
Gör så här:
- Fräs lök och vitlök mjuka i olivolja utan att de får färg.
- Tillsätt chili och tomatpuré och stek ytterligare några minuter.
- Häll i de krossade tomaterna. Fyll halva förpackningen med vatten och skaka ur resterna – tillsätt i såsen.
- Krydda med balsamvinäger, salt och peppar. Strimla ned basilikan (spara några blad till servering).
- Låt såsen småputtra i cirka 10 minuter.
- Koka pastan enligt anvisningarna. Spara cirka 1 dl pastavatten.
- Blanda pastan med tomatsåsen och späd med pastavattnet vid behov.
- Toppa med stracciatella, fruktig olivolja, färsk basilika, svartpeppar och en nypa salt.
Tips! Servera gärna med krispig sallad och söta tomater.
Recept: Zeta
Pastan och straciatellan var med i Smakbox OKTOBERFEST – perfekt för att skapa en smakrik italiensk middag hemma.
Vill du också upptäcka nya produkter? Bli prenumerant på Smakbox!
Publicerad: 2025-12-16