Nästa Smakbox

Skickas 2 april - 14 maj

Cheesecake toppad med marmelad och hallon.

Därför hyllas St. Dalfour – och vinner priser år efter år

Vad är det som gör St. Dalfours marmelad så speciell att den hyllas av både jury och Michelinkockar? Vi har svaret – och bjuder på ett smarrigt recept på New York Cheesecake med marmeladen i huvudrollen.


St. Dalfour fruktmarmelad ger varje bit en känsla av äkta fransk lyx och är gjord på rena råvaror och en långvarig fransk hantverkstradition. Upptäck skillnaden med en marmelad där varje sked är en ren njutning!

Ett arv från Bordeaux

Tillverkningen av St. Dalfour-marmelad sker omsorgsfullt nära Bordeaux. Receptet härstammar från tidigt 1900-tal och har gått i arv genom generationer. Varje burk innehåller handplockad frukt, sötad med naturlig druvjuice från regionens vingårdar. Den långsamma tillagningsmetoden i små satser ger marmeladen en fyllig smak och en sammetslen konsistens som inte går att hitta någon annanstans.

Naturligt och rent – inget annat

St. Dalfour är ett självklart val för den som vill njuta av marmelad utan kompromisser. Den är helt fri från rörsocker, majssirap och konstgjorda tillsatser, med en icke- GMO-certifiering och en naturligt glutenfri sammansättning.

Prisbelönt kvalitet

Utmärkelser från International Taste Institute Brussels tre år i rad, guld för Superior Taste Monde Selection 2023 och erkännande av den legendariska Michelin-kocken Pierre Gagnaire. Dessa priser är bara några av många som St. Dalfour har fått genom åren och visar på marmeladens höga kvalitet och utsökta smak.

New York Cheesecake med hallon- och granatäpplemarmelad

En krämig cheesecake med vit choklad och en frisk topping av St. Dalfour Hallon & Granatäpple – en perfekt dessert för vårens och sommarens alla fester!

INGREDIENSER

BOTTEN
300 g digestivekex
150 g smör

FYLLNING
600 g färskost
2,5 dl kvarg (10 %)
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad av hög kvalitet
1,5 dl St. Dalfour Hallon & Granatäpple

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 °C.
2. Finfördela kexen i en mixer och blanda med smält smör. Tryck ut
blandningen i en teflonform med löstagbar kant (24 cm i diameter).
3. Förgrädda botten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.
4. Vispa färskost och kvarg krämigt i en bunke.
5. Tillsätt socker, majsstärkelse och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget och avsluta med att blanda i vispgrädden.
6. Smält vit choklad över vattenbad och rör ner i smeten.
7. Häll smeten över kakbotten och grädda i mitten av ugnen i cirka 40
minuter.
8. Täck kakan med aluminiumfolie när den börjar få färg, så att den inte blir för mörk.
9. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.
10. Låt cheesecaken svalna helt innan du toppar den med St. Dalfour Hallon & Granatäpple. Servera och njut!

Recept: St. Dalfour

Några fick provsmaka St. Dalfour i boxen VÅRGLIMT. Vill du också få hem en box med spännande överraskningar? Bli prenumerant på Smakbox!

Publicerad 2025-04-16