
Honungsglacerad tryffelhalloumi med hummus på pitabröd
En perfekt balans av sött, salt och syrligt – här möter honungsglacerad tryffelhalloumi en len hummusbas, fluffigt pitabröd och frisk picklad rödlök. En snabb rätt som smakar som något du beställt på din favoritbistro.
2 portioner
under 45 minuter
Ingredienser
1 st liten rödlök
0,5 dl strösocker
1,5 msk ättiksprit (12%)
0,5 dl vatten
0,25 kruka gräslök, finskuren (cirka 1 msk)
2 st pitabröd
2 msk olivolja
1 förpackning tryffelhalloumi (à 180 g)
0,5 msk flytande honung
0,5 citron (1 tsk saft)
1 förpackning hummus (à 175 g)
Gör så här:
1. Skala och skiva rödlöken mycket tunt.
2. Koka upp socker, ättika och vatten. Lägg i rödlöken och koka upp. Låt svalna i lagen och vänd runt då och då.
3. Skär gräslöken fint.
4. Stek pitabröden på båda sidor i hälften av olivoljan i en stekpanna.
5. Skiva och stek halloumin i resterande olivolja, så att osten får fin färg på båda sidor. Ringla på honung och pressa på citronsaft. Vänd runt osten.
7. Bred hummus på pitabröden. Fördela halloumin på bröden. Toppa med avrunnen picklad lök och gräslök.
Recept: ICA
Tryffelhalloumin gör hela skillnaden här: en fyllig, aromatisk ost som får en karamelliserad yta av honungen och en fräsch twist av citron. Vill du också få hem Smakbox med kylda & frysta produkter? Kolla om du kan ta emot Kallt tillägg här!
Publicerad: 2025-12-16