
Krämiga nudlar med röd curry och krispig färs
Krispig, smakrik umami- eller vegofärs står i centrum i den här rätten och möter krämiga nudlar i kokosmjölk och röd curry. En perfekt kombination av crunch, hetta och rundhet som gör vardagsmiddagen både mättande och riktigt gott.
4 portioner
under 45 minuter
Ingredienser
2 msk röd currypaste
1 msk olja
1 förpackning kokosmjölk (à 400 ml)
salt
500 g umami- eller vegofärs
1 msk olja
1 st riven vitlöksklyfta
2 msk riven ingefära
1–2 msk japansk soja
1 msk socker
250 g pak choi
250 g äggnudlar
3 st finskurna salladslökar
2 msk rostade sesamfrön
Gör så här:
1. Fräs currypasten i oljan i en kastrull cirka 1 minut. Tillsätt kokosmjölken och låt koka ihop cirka 5 minuter. Smaka av med salt.
2. Fräs färsen i oljan i en stekpanna tills den får lite färg. Tillsätt vitlök, ingefära, soja och socker och låt koka in.
3. Koka upp två kastruller med saltat vatten (en till pak choi och en till nudlar).
4. Plocka bladen från pak choien och lägg i det kokande vattnet, koka 1 minut, lyft upp pak choien ur vattnet.
5. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och rör ner nudlarna i kokosmjölksåsen.
6. Toppa nudlarna med färsen, pak choi, salladslök och sesamfrön.
Tips! Servera gärna med limeklyftor och toppa ev med färsk koriander.
Recept: ICA
Vissa fick smaka på ICA's Umamifärs av fläsk och champinjon i boxen VINTERMYS (dec 2025). Vill du få hem Smakbox med kylda & frysta produkter? Kolla om du kan ta emot Kallt tillägg här!
Publicerad: 2025-12-18