
Linguine med krämig Boursin® Blue Cheese och valnötter
En snabb, krämig och elegant pastarätt som kombinerar silkeslen Boursin® Blue Cheese med färsk spenat och knapriga valnötter. Perfekt både när du vill imponera – och när middagen behöver bli klar på nolltid.
4 portioner
30 minuter
Ingredienser
400 g linguine
1 st Boursin® Blue Cheese (150 g)
en näve spenatskott + blad
en näve krossade valnötter
2 tsk olivolja
peppar
Gör så här:
1. Koka linguinen i en stor kastrull. Häll av vattnet men spara en slev av kokvattnet.
2. Tillsätt tre fjärdedelar av Boursin® Blue Cheese i en panna.
3. Rör om på låg värme tills att Boursin® Blue Cheese smälter och blir krämig.
4. Lägg till en näve spenat i pannan.
5. Häll i det sparade kokvattnet för att lösa upp såsen.
6. Blanda in linguinen i pannan med såsen.
7. Vid servering, strö valnötterna över linguinen och lägg på några spenatblad.
8. Krydda med peppar.
Recept: Boursin
Boursin® Blue Cheese dök upp i oktobers kalla tillägg. Vill du få hem Smakbox med kylda & frysta produkter? Kolla om du kan ta emot Kallt tillägg här!
Publicerad: 2025-12-16