Nästa Smakbox

Skickas 5 - 22 dec

Mjuk pepparkaka toppad med kolasås och lingon, serverad på ett fat i julig miljö med ljus i bakgrunden.
DESSERT

Mjuk pepparkaka med lingon och kolasås

En saftig och mjuk pepparkaka med smak av lingon, en riktig juldröm! Denna återkommande favorit under jul är enkel att slänga ihop och blir alltid lika god. Toppa den med hemmagjord kolasås för en fantastisk smakkombination du bara kommer vilja ha mer av!

Ingredienser

MJUK PEPPARKAKA
100 g smält Flora med Smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
2 tsk malen kryddnejlika
2 tsk malen ingefära
1 tsk bikarbonat
1,5 dl Flora by Milda Visp 24%
1 dl lingon
2 msk strösocker
Flora med Smör
ströbröd till formen

KOLASÅS
2 dl Flora by Milda Visp 24%
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:

1. Mjuk pepparkaka: Sätt ugnen på 175 °C. Smörj och bröa en rund eller avlång brödform, cirka 1,5 liter. Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tina lingonen och rårör med socker. Rör ner smält Flora med Smör, rårörda lingon och Flora visp tillsammans med de torra ingredienserna. Rör med en sked så att allt blandas väl. Häll smeten i formen. Grädda cirka 40-45 minuter. Låt svalna. Toppa med kolasås och lingon.

2. Kolasås: Blanda Flora by Milda Visp 24%, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt puttra i cirka 5 minuter.

Recept: Flora

Flora med Smör ger den mjuka pepparkakan sin rika, rundade smak och saftiga konsistens. När den smälts ner i smeten binder den kryddorna och lingonen på ett fint sätt och gör kakan extra mjuk – precis den där klassiska julkänslan som gör att man vill ta en bit till. Vill du få hem Smakbox med kylda & frysta produkter? Kolla om du kan ta emot Kallt tillägg här!


Publicerad: 2025-12-18