
Helgrillad pichana med bearnaise och friterad smashad potatis
Pichana som grillas långsamt för bästa saftighet, serverad med krispig friterad smashed potatis, machésallad och varm Lohmanders Bearnaise. En enkel men smakrik rätt där både textur och grilltoner får ta plats.
4 portioner
Ingredienser
1 flaska Lohmanders Bearnaise
100–200 g machésallad
olivolja
äppelcidervinäger
PICHANA
600–800 gram pichana
salt och peppar
FRITERAD SMASHED POTATIS
800 g fast potatis (tex amandine eller mandel)
1–2 liter olja att fritera i
flingsalt
Gör så här:
1. Börja med att förkoka potatisen.
2. Sätt på grillen. Medan grillen blir varm, snitta "fettkappan" på pichanan. Krydda med salt och peppar.
3. Grilla först pichana med fettkappan nedåt. Vänta tills den "krispar" till sig. Grilla sedan pichana runt om. Lägg pichanan på indirekt värme på grillen. Håll cirka 150 °C i grillen med lock, alternativt i ugn. Köttet ska komma upp till 55 °C i kärna.
4. Grovkrossa den kokta potatisen. Använd en tjockbottnad kastrull eller fritös. Värm upp olja till 170 °C. Fritera potatisen gyllenbrun, lyft ur och krydda med flingsalt.
5. Ta av pichanan från grillen, vira in i smörpapper och låt vila på ljummen plats i cirka 10–15 minuter.
6. Värm Lohmanders Bearnaise.
7. Lägg machésallad i en skål och ringla över olja, vinäger och salt.
8. Skiva kött till önskad storlek och servera med bearnaise, smashad potatis och machésallad.
Recept: Lohmanders
Lohmanders Bearnaise dök upp i det kalla tillägget av Smakbox OKTOBERFEST och är en allsidig sås som fungerar till många olika rätter – från grillat kött och smashad potatis till vardagsfavoriter som rostade grönsaker och kyckling. Vill du få hem Smakbox med kylda & frysta produkter? Kolla om du kan ta emot Kallt tillägg här!
Publicerad: 2025-12-16