
Släta lussebullar med socker
Släta saffransbullar är enklare att baka än lussekatter. Pensla bullarna med smält smör och låt dem få ett dopp i sockerskålen när de kommer ut ur ugnen. Då får de mjuka bullarna ett frasigt täcke av socker och blir extra goda. Bullarna är godast nybakade.
48 bullar
Ingredienser
BULLAR
50 g jäst
175 g Arla® Svenskt Smör
5 dl Arla® Lantmjölk, ekologisk
2 paket Saffran á 0,5 g
1,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
1 st ägg
15 dl vetemjöl
GARNERING
50 g Arla® Svenskt Smör, smält
1 dl strösocker
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37 °C. Häll det över jästen.
2. Tillsätt saffran, socker, salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt cirka 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 225 °C eller 200 °C varmluft.
4. Ta upp degen på mjölad bänk och baka ut 48 släta bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa cirka 30 minuter.
5. Grädda i mitten av ugnen 5-8 minuter. Pensla de varma bullarna med smält smör och doppa dem i socker.
Recept: Arla®
Arla Ko Ekologisk Lantmjölk dök upp i det kalla tilläget för decemberboxen 2025. Vill du få hem Smakbox med kylda & frysta produkter? Kolla om du kan ta emot Kallt tillägg här!
Publicerad: 2025-12-18