Nästa Smakbox

Skickas 5 - 22 dec

Släta lussebullar toppade med socker ovanpå ett rött tårtfat
DESSERT

Släta lussebullar med socker

Släta saffransbullar är enklare att baka än lussekatter. Pensla bullarna med smält smör och låt dem få ett dopp i sockerskålen när de kommer ut ur ugnen. Då får de mjuka bullarna ett frasigt täcke av socker och blir extra goda. Bullarna är godast nybakade.

48 bullar

Ingredienser


BULLAR
50 g jäst
175 g Arla® Svenskt Smör
5 dl Arla® Lantmjölk, ekologisk
2 paket Saffran á 0,5 g
1,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
1 st ägg
15 dl vetemjöl

GARNERING
50 g Arla® Svenskt Smör, smält
1 dl strösocker

Gör så här:

1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37 °C. Häll det över jästen.
2. Tillsätt saffran, socker, salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt cirka 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 225 °C eller 200 °C varmluft.
4. Ta upp degen på mjölad bänk och baka ut 48 släta bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa cirka 30 minuter.
5. Grädda i mitten av ugnen 5-8 minuter. Pensla de varma bullarna med smält smör och doppa dem i socker.

Recept: Arla®

Arla Ko Ekologisk Lantmjölk dök upp i det kalla tilläget för decemberboxen 2025. Vill du få hem Smakbox med kylda & frysta produkter? Kolla om du kan ta emot Kallt tillägg här!

Publicerad: 2025-12-18