Från idé till Smakbox 

Idén att förenkla sättet att upptäcka nya produkter och smaker har vuxit fram under lång tid.

Anna:

Inom min tidigare karriär på ICA har min strävan bl.a. varit att förenkla för varje kund, t.e.x. att hitta just sina favoritprodukter bland alla de 10 000-tals varor i en stor matbutik. Personliga erbjudanden är ett smart sätt. Men att hitta nya produkter bygger traditionellt ändå på att kunden spenderar tid i butikshyllan eller på nätet och irrar fram bland skyltar och budskap. Ofta stressad och man köper det man brukar. Tanken om Smakbox väcktes; det måste finnas ett enklare och roligare sätt att upptäcka och smaka nya produkter.

Per:

Mitt ansvar hos olika livsmedelsleverantörer har varit att lansera produktnyheter och skapa försäljningstillväxt. Jag vet vilken enorm insats som krävs från leverantörer att skapa både produktkännedom och synlighet i butik. Tidigt insåg jag kraften i provsmakning och hur det kunde hjälpa kund och produkt att hitta varandra. Med dagens sociala medier öppnar sig dessutom nya möjligheter att sprida budskap från mun till mun om nya produkter.

Tillsammans:

Vi förenades i idén om en Smakbox, ett paket som överraskar dig med nya, spännande smaker och produkter hemma i ditt eget kök. I lugn och ro packas produkter upp och provas. En upplevd produkt känns lättare igen i butikshyllan och  det går snabbt att plocka ner en ny favorit i kundkorgen. Smakbox ska också vara en inspirationskälla för mat- och smakupplevelser inom sociala medier. Vi vill skapa förutsättningar för prenumeranter och matinspiratörer att dela med sig av sina stordåd i köket. 

Genom att tala med livsmedelsleverantörer, samarbetspartners och matinspiratörer blev det planer av idéer och verklighet av planerna. Med flertalet erfarna rådgivare med oss i denna satsning grundades Smakbox vintern 2016.

Vi jobbar varje dag för att underlätta för dig som kund att hitta nya, inspirerande smaker och hushållsprodukter.  

Vi hoppas att ni gillar Smakbox som koncept och är med på resan att utveckla det vidare!