Smakbox är Sveriges största provsmakningsbox inom mat och dryck

På ett inspirerande och effektivt sätt får ca 100 000 kunder i matintresserade hem varannan månad provsmaka nya produkter från både nya och etablerade varumärken. Feedback från engagerade prenumeranter samlas in och analyseras till givande insikter. Dessutom skapas en bred digital räckvidd för medverkande varumärken genom ett stort nätverk av influencers.

Smakbox har sen starten 2016 haft en mycket stark tillväxt med många positiva omdömen. Sedan 2019 kan även kylda och frysta produkter skickas via hemleverans.

Detta gör att Smakbox är störst på provsmakning i Sverige*. Den vinnande kombinationen av provsmakning, digital räckvidd och insikter gör tjänsten unik.

3 år i rad har Smakbox utsetts till Årets Box i Sverige av Hittabox. Tillsammans har Smakbox team lång erfarenhet från retail, livsmedel och marknadsföring. 

 

*Jmfrt med andra företag som har som affärsidé att anordna provsmakningar såsom matmässor, demoföretag, event m.m. (ej kedjor, restauranger m.m. inräknat).

 "I min tidigare karriär inom CRM på ICA har relevansen i erbjudande, kanal och timing varit A och O. Att fastna i gamla vanor och alltid köpa samma matvaror känner många igen sig i. Hur kan man få hjälp att hitta nya favoritprodukter i butikernas enorma sortiment? Idén om Smakbox som ett roligt och enkelt sätt att upptäcka nytt växte fram tillsammans med Per." 

Anna Dagälv, Grundare 

 

"I mina tidigare roller hos olika livsmedelsleverantörer har jag bl.a. lanserat produktnyheter och skapat försäljningstillväxt genom att bygga produktkännedom och synlighet. Tidigt insåg jag kraften i provsmakning och hur det kunde hjälpa kund och produkt att hitta varandra. En upplevd produkt känns lättare igen i hyllan. Med Smakbox skapar vi en helhetsupplevelse i din egen miljö där alla sinnen är aktiverade."

Per Ingman, Grundare

Hitta nya favoriter! Prenumerera på Smakbox. Fri frakt och ingen bindningstid.