Smakbox är Sveriges största prenumerationsbox inom mat

Smakbox är störst på provsmakning i Sverige*. På ett inspirerande och effektivt sätt får uppemot 100 000 konsumenter i matintresserade hem varannan månad provsmaka nya smaker och produkter. I snitt uppger 38% att de kommer köpa produkterna som provas i Smakbox och många blir nya favoriter. Genom ett stort Influencer-nätverk byggs en genuin och bred digital räckvidd för medverkande varumärken. Engagerade prenumeranters feedback samlas och analyseras till givande insikter.

Detta gör Smakbox till den största aktiveringsplattformen som kombinerar provsmakning, digital räckvidd och insikter. Samtidigt förändrar detta sättet att marknadsföra och driva försäljning av mat – från ord och bild till alla 5 sinnen.

Sen starten 2016 har Smakbox haft en mycket stark tillväxt med många positiva omdömen. Sedan 2019 kan även kylda och frysta produkter skickas via hemleverans. 2020 är Smakbox det företag som fokuserat genomför flest unika provsmakningar i Sverige*. 
 
3 år i rad har Smakbox utsetts till Årets Box i Sverige av hittabox.se. Tillsammans har Smakbox team lång erfarenhet från retail, livsmedel och marknadsföring.

 

 *Jmfrt med andra företag som har som affärsidé att anordna provsmakningar såsom matmässor, demoföretag, event m.m. (ej kedjor, restauranger m.m. inräknat).

 "I min tidigare karriär inom CRM på ICA har relevansen i erbjudande, kanal och timing varit A och O. Att fastna i gamla vanor och alltid köpa samma matvaror känner många igen sig i. Hur kan man få hjälp att hitta nya favoritprodukter i butikernas enorma sortiment? Idén om Smakbox som ett roligt och enkelt sätt att upptäcka nytt växte fram tillsammans med Per." 

Anna Dagälv, Grundare 

 

"I mina tidigare roller hos olika livsmedelsleverantörer har jag bl.a. lanserat produktnyheter och skapat försäljningstillväxt genom att bygga produktkännedom och synlighet. Tidigt insåg jag kraften i provsmakning och hur det kunde hjälpa kund och produkt att hitta varandra. En upplevd produkt känns lättare igen i hyllan. Med Smakbox skapar vi en helhetsupplevelse i din egen miljö där alla sinnen är aktiverade."

Per Ingman, Grundare

Alexandra Dynebrink
Key Account Manager - Brand Success Team Leader

 

David Lundgren
Key Account Manager - Brand Success

Karl Arvidsson
Ansvarig Analys och ekonomi-, logistik-, IT-koordinator

 

Sofie Svensson
Analys & Uppföljning

Elin Wettefalk
Digital Marketing & Growth Manager

 

Jessica Hörberg
Social & Community Project Manager

 Per Ingman
Grundare & Ansvarig
Samarbeten & Affärsutveckling

 

 Anna Dagälv
Grundare & Ansvarig
Försäljning & Marknad

Hitta nya favoriter! Prenumerera på Smakbox. Du kan enkelt pausa eller avsluta.